Nedeľný veget č.7 v Prešove, 14. február, Christiania

Na východe sa v posledných mesiacoch s podujatiami propagujúcimi vegánsky životný štýl akoby roztrhlo vrece. A tak po prvých košických Vegánskych hodoch, niekoľkých komunitných vegánskych večeriach a premiérovom premietaní filmu UNITY, prichádza ďalšia vegánska večera do prešovskej Christianie.

Vegánske večere si v Prešove už získavajú svoju tradíciu, no siedme pokračovanie Nedeľného vegetu je čímsi špeciálne. Čerešničkou na torte skvelej vegánskej hostiny bude premietanie prelomového dokumentu Cowspiracy: Tajomstvo udržateľnosti.

Film Cowspiracy: Tajomstvo udržateľnosti, projekt filmára Kipa Andersena, je výsledkom jeho skúmania hlavných dôvodov globálneho otepľovania a zmien klímy. Výsledky odhaľujúce najdeštruktívnejšie priemyselné odvetvie sú šokujúce a rovnako aj postoj svetových environmentálnych organizácií k nim. Svojim odkazom je porovnateľný s filmami ako Earthlings, no neobsahuje žiadne zábery násilia páchaného na zvieratách či ľuďoch. Je to dokument plný faktov a argumentov. Film, ktorý pomohol otvoriť oči aj tým najväčším odporcom vegánstva.

Cowspiracy je možno tým najdôležitejším filmom, ktorý bol vytvorený, aby inšpiroval k záchrane planéty. (Louie Psihoyos, oscarový režisér filmu „Zátoka“)

www.cowspiracy.com

Okrem toho na vás čaká výstava grafík a poézie s tematikou vegánstva a ochrany zvierat z dielne Skool of Vegan Slovensko a Michala Banaša z For the animals a samozrejme infostánky Wild and Free Kolektívu, hnutia 269 Slovensko a veganstvo.org.

Vegan Protein Blend od Myprotein.sk

Zmyslom vegánskych večerí, či nedeľných vegetov je posedenie v priateľskej atmosfére, pri zdravom a chutnom jedle. Jedinou podmienkou je, aby jedlo neobsahovalo nič živočíšneho pôvodu, teda mäso, mliečne výrobky, vajcia, med a živočíšne emulgátory. Vítaní sú vegáni aj nevegáni, stačí otvorenosť novým podnetom a rešpektovanie iných názorov.

Vstupné na podujatie je dobrovoľné, jedlo je zdarma. Výťažok zo vstupného bude venovaný Občianskemu združeniu Prešovskí havkáči, ktoré sa venuje záchrane opustených zvierat.

 

Link na udalosť: https://www.facebook.com/events/897728153668482/

yukiel

Recent Posts

10 rýchlych a jednoduchých vegánskych receptov

Cenovo-dostupné, časovo-nenáročné, chutné a výživné – také recepty sa hodia vždy. V tomto článku nájdete rovno 10…

2 years ago

Ako blízko je koniec klietkového chovu sliepok? Situácia u nás i vo svete

Posledné roky ukazujú postupný odklon od klietkového chovu sliepok-nosníc od osobných nákupov cez fastfoody až po…

2 years ago

Singapur schválil jeho predaj a skúsil ho i prezident Izraelu – čo je nové vo svete kultivovaného mäsa?

Schválenie predaja kultivovaného mäsa Singapurskou potravinovou agentúrou v decembri 2020 po troch rokoch podrobných previerok bolo…

2 years ago

Rastlinné mlieka – cena, ekológia, zdravie. Ako obstoja na trhu oproti kravskému?

Čo ponúka slovenský trh? Dopyt po rastlinných alternatívach mlieka na Slovensku zásobuje viac ako tucet…

3 years ago

Vegánske novinky! Nové produkty u nás i vo svete

To, že vegánstvo nebolo len krátkodobým trendom dokazuje stále sa zvyšujúci počet nielen nových vegánskych…

3 years ago

Sója, estrogén, zázračná potravina – mýty a čo hovorí veda

Sója je predmetom mnohých protichodných debát. Okrem toho, že je známym alergénom sa o nej…

3 years ago