Pridajte sa k celosvetovej udalosti, vyvrcholeniu zatiaľ najväčšej kampane za práva a oslobodenie zvierat Respect Life organizovanej hnutím 269.

26. september 2015 od 15:00 – Bratislava, FUGA, Námestie SNP 24

Kampaň Respect Life stojí za všetkými neľudskými druhmi, zvieratami zotročenými a vykorisťovanými ľuďmi. Zahŕňa každý priemysel a oblasť, v ktorých sú zvieratá využívané na zisk. Sme proti speciesizmu – druhovej nadradenosti a diskriminácii.

“Zvieratá sú na svete z vlastných dôvodov, nie aby slúžili ľuďom – tak ako sa čierni nerodia pre bielych a ženy pre mužov,” Alice Walker. Každá iniciatíva, ktorá má takéto ciele a presvedčenie a chce ho spolu s nami prezentovat virtuálne či fyzickou akciou 26.9., je vítaná.

Tako ako sme sa zjednotili za 269 Slovakia s ostatnými národnými hnutiami z 25-ich krajín, chceme sa zjednotiť aj v rámci Slovenska spoločne za práva a oslobodenie zvierat.

NOVINKA: Vegan Proteíny od GymBeam.sk - TheProteinWorks

Okrem 80% obsahu zmesi sójového, hrachového a konopného proteínu a skvelej ceny obsahujú tiež ďalšie tréningu a telu prospešné zložky - množstvo vitamínov, minerálov a zdravých tukov, zelený čaj či acetyl L-Karnitín.

Bolesť je bolesť, strach je strach, utrpenie je utrpenie. Postavme sa spolu za cítiace bytosti, bok po boku, zjednoťme sa v jeden hlas. Respect Life 26. septembra!

KTO JE 269?
2. Októbra 2012 pri príležitosti Svetového Dňa Poľnohospodárskych Zvierat na Rabínskom námestí v Tel Avive v Izraeli aktivisti za práva zvierat predviedli symbolický akt solidarity a empatie voči zvieratám zneužívaným a vykorisťovaním pod nadvládou ľudí – nechali sa označkovať horúcim železom s číslom 269, ktoré na sebe nosilo anonymné teľa z veľkochovu. Tak ako milióny pred ním, aj ono bolo len očíslovaným produktom v živočíšnej výrobe. Býka sa neskôr podarilo zachrániť, čo ešte viac podčiarklo ideu hnutia 269 for Life.

Z Izraela sa táto myšlienka druhovej rovnosti, empatie a súcitu rozšírila po celom svete – do Holandska, Francúzska, Českej republiky, ale aj Juhoafrickej republiky a do mnohých iných krajín, dnes už aj na Slovensko. Hnutia sa zameriavajú na kampane za práva zvierat, protesty, verejné značkovanie ľudí – či už železom alebo tetovaním – akcie na odhalenie reality živočíšnych veľkochovov v kontexte svojich krajín i synchronizované virtuálne kampane s cieľom zmeniť všeobecné povedomie spoločnosti o zvieratách a dosahu človeka na ne.

„Všetci sme 269“ a „Osloboďme 269“ sú hlavné myšlienky hnutia za absolútne oslobodenie zvierat. Každý môže byť degradovaný na číslo a produkt, všetci sme cítiace bytosti, bez ohľadu na živočíšny druh. 269 považuje vegánstvo za jediný etický a ekologicky udržateľný životný štýl.

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/322101864655055/

zdroj: 269SK

Lukas

Cestovateľ, podnikavec a milovník zvierat. Zanechal som skvelú kariéru v Londýne, aby som mohol žiť život bližší mojim ozajstným hodnotám. Od 2012 cestujem po svete, propagujem vegánstvo a žijem si slobodne - po svojom, kdekoľvek. viac na www.posveteposvojom.com

View Comments

  • Mna zase uplne presvecil aktivista za prava zvierat a Vegan GARY YOROVSKY.Doporucujem vsetkym ,aby si vypoculi jeho nazor na veganstvo na youtube ,je aj s prekladom v ceskom jazyku.Verim,ze potom kazdy sa nad sebou zamysli a zacne uvazovat aj o tom preco z etickeho hladiska by sme nemali jest maso.

Recent Posts

10 rýchlych a jednoduchých vegánskych receptov

Cenovo-dostupné, časovo-nenáročné, chutné a výživné – také recepty sa hodia vždy. V tomto článku nájdete rovno 10…

2 years ago

Ako blízko je koniec klietkového chovu sliepok? Situácia u nás i vo svete

Posledné roky ukazujú postupný odklon od klietkového chovu sliepok-nosníc od osobných nákupov cez fastfoody až po…

2 years ago

Singapur schválil jeho predaj a skúsil ho i prezident Izraelu – čo je nové vo svete kultivovaného mäsa?

Schválenie predaja kultivovaného mäsa Singapurskou potravinovou agentúrou v decembri 2020 po troch rokoch podrobných previerok bolo…

2 years ago

Rastlinné mlieka – cena, ekológia, zdravie. Ako obstoja na trhu oproti kravskému?

Čo ponúka slovenský trh? Dopyt po rastlinných alternatívach mlieka na Slovensku zásobuje viac ako tucet…

3 years ago

Vegánske novinky! Nové produkty u nás i vo svete

To, že vegánstvo nebolo len krátkodobým trendom dokazuje stále sa zvyšujúci počet nielen nových vegánskych…

3 years ago

Sója, estrogén, zázračná potravina – mýty a čo hovorí veda

Sója je predmetom mnohých protichodných debát. Okrem toho, že je známym alergénom sa o nej…

3 years ago