Celoslovenský pochod za práva zvierat – Prieskum

Prečo?:  Myslím, že ak si hodil očko na túto stránku, je to aspoň sčasti kvôli tomu, že ti na zvieratách záleží. Ak je to tak, iste si si už všimol, že nielen záujem, ale najmä činy smerujúce k zlepšeniu situácie a života zvierat na Slovensku, sú ešte v plienkach….a to som ešte optimista. Táto krajina má za sebou už viacero pochodov, ktoré sa snažia na niečo upozorniť…pochod za (ľudský) život, pochod za zlepšenie sociálnej situácie, pochod proti netransparentnosti v politike, pochod za podporu boja proti rakovine….nie, tieto témy nepovažujeme za nedôležité a vážime si ľudí, ktorí sa do boja za tieto práva všetkých nás púšťajú. Ale čo práva tých, ktorí za seba bojovať nedokážu? Nebolo by načase kričať aj za nich?

Bude to mierumilovný pochod, nejaké bannery, informačné, neagresívne slogany a rozdávanie letákov, zamerané na vzbudenie záujmu u ľudí a informovanie. Nechceme nič agresívne / extrémne, našim cieľom bude rozdať čo najviac letákov a porozprávať sa s čo najviac ľuďmi na ulici. A budeme radi, ak sa k nám čo najviac ľudí počas pochodu pridá, čiže budeme “verbovať” za jazdy :).

Kedy?: Presný dátum ešte stanovený nemáme, ale určite koncom júla alebo začiatkom augusta, pochod sa bude konať v jeden deň súčasne na celom Slovensku.

Kde?: Všade tam, kde sa nájde niekto, kto bude mať odhodlanie prevziať na seba zodpovednosť organizácie. Tím tejto stránky je udomácnený na východe Slovenska a určite chápeš, že nemôžeme byť naraz všade. 🙂 Preto prosíme, vyplň tento dotazník, aby sme vedeli, s ktorými mestami môžeme predbežne počítať a s akým počtom ľudí. Zaberie to len niekoľko sekúnd :).

Dotazník vyplň len ak máš seriózny záujem podieľať sa na tomto pochode, aby sme vedeli reálne čísla. Ak máš “možno” záujem, tak dotazník nevyplňuj.

Vďaka! 🙂

Vegan Protein Blend od Myprotein.sk
Lukas

Cestovateľ, podnikavec a milovník zvierat. Zanechal som skvelú kariéru v Londýne, aby som mohol žiť život bližší mojim ozajstným hodnotám. Od 2012 cestujem po svete, propagujem vegánstvo a žijem si slobodne - po svojom, kdekoľvek. viac na www.posveteposvojom.com

View Comments

  • Uzasny napad, len termin asi nie je najvhodnejsi.....konec jula-zaciatok augusta je obdobie kedy vetsina ludi cerpa dovolenku....to je len moj nazor...

    • vdaka, no uvidime, prave preto zistujeme pocty. Ono sa to v kazdom obdobi nieco najde, v lete dovolenky, v jeseni zly cas, v septembri zaciatok skoly. Takze najlepsie je to skratka spravit, kto moze, pride :)

  • Ja by som aj isla.. ale neviem ci budem v praci alebo doma na slovensku..takze zaujem mam, ale .......

    • Ahoj Lucia,

      Hod sa do dotaznika, ved sa uvidi podla datumu :) Pri takej "raz za 100 rokov akcii" sa predsa daju posunut veci a zucastnit sa.

      Vdaka!
      Lukas

  • Ahojte :) Urcite suhlasim s touto myslienkou a velmi rada by som sa zucastnila v BB pripadne v najblizsom meste kde sa to bude konat. Prosim ak by bola taka moznost, ked bude znami datum hodte mi to do mailu aby som si vedela vsetko tomu prisposobit a pozdielat to co najviac ludom. Dakujem a tesim sa :)

    • Ahoj Petra,

      super, vdaka! Sme maly tim a nemozme posielat ludom osobitne emaily o s detailami, ale ked sa prihlasis na odber clankov z tejto stranky a das Like na nasu FB stranku https://www.facebook.com/VeganSlovakia, tak dostanes vsetky informacie.

      Detaily hodime sem akonahle budu stanovene, tak ich dostanes emailom, ked sa prihlasis na odber.

      Vdaka,
      Lukas

  • Ja by som išla,ak sa nájde niekto z Prievidze,kto sa pridá :)

    • Ahoj Karin,

      super! neboj, aj ked sa nenajde nikto z Prievidze, tak hopnes na bus a v BA sa najde dost ludi, ku ktorym sa pridas. Vsetko zverejnime tu ked budu stanovene detaily.

  • Je to uzasny napad velmi rada by sa zucasnila pokial teda bude hodny datum

    • Ahoj Natka!

      uprimne povedane, nie som si isty. Ale zistime :) Z mojho hladiska, nevadi, ale z legalneho, musime zistit. V TT zatial neplanujeme, sustredime sa na vacsie mesta, kde bude mat akcia vacsi dopad.

      tak zatial!
      Lukas

    • Tak zistene, podla zakona sa mozes pridat so zodpovednym (plnoletym) sprievodcom. Aby sme nemali pri pochode problemy, tak sa toho aj musime drzat...

  • Super napad ako aj vsetky ostatne, ktore mas, Lukas :) Zdielam a dufam, ze cim viac ludi sa pripoji ;)

  • Ja by som sa zúčastnila v Skalici no koncom júla a začiatkom augusta som na dovolenke.

    • Ahoj Maria, mozno sa este bude dat, uvidit ked stanovime datum :)

  • Ja aj s dcérou sa môžeme zúčastniť ak bude pochod v Prešove hocikedy,prípadne zájdeme aj do Košíc,zvieratká si to zaslúžia,aby sa za ich práva bojovalo.

  • Rada sa pridám v Nitre aj mimo Nitru , vlastne kdekoľvek na západnom a strednom slovensku , bohužial tak tiež nemám 18 rokov , ale budem sa snažiť prispôsobím štátom nariadených pravidlách

Recent Posts

10 rýchlych a jednoduchých vegánskych receptov

Cenovo-dostupné, časovo-nenáročné, chutné a výživné – také recepty sa hodia vždy. V tomto článku nájdete rovno 10…

2 years ago

Ako blízko je koniec klietkového chovu sliepok? Situácia u nás i vo svete

Posledné roky ukazujú postupný odklon od klietkového chovu sliepok-nosníc od osobných nákupov cez fastfoody až po…

2 years ago

Singapur schválil jeho predaj a skúsil ho i prezident Izraelu – čo je nové vo svete kultivovaného mäsa?

Schválenie predaja kultivovaného mäsa Singapurskou potravinovou agentúrou v decembri 2020 po troch rokoch podrobných previerok bolo…

2 years ago

Rastlinné mlieka – cena, ekológia, zdravie. Ako obstoja na trhu oproti kravskému?

Čo ponúka slovenský trh? Dopyt po rastlinných alternatívach mlieka na Slovensku zásobuje viac ako tucet…

3 years ago

Vegánske novinky! Nové produkty u nás i vo svete

To, že vegánstvo nebolo len krátkodobým trendom dokazuje stále sa zvyšujúci počet nielen nových vegánskych…

3 years ago

Sója, estrogén, zázračná potravina – mýty a čo hovorí veda

Sója je predmetom mnohých protichodných debát. Okrem toho, že je známym alergénom sa o nej…

3 years ago