Už 30. januára sa v priestoroch HalmiCaffé v Košiciach môžete tešiť na dlho očakávané pokračovanie dokumentárneho filmu Earthlings, no neostaneme len pri tom. Niekoľko dobrovoľníkov a skvelí vegánski kuchári z HalmiCaffé si pre vás pripravili pestrú ponuku vegánskych jedál, ktoré budete môcť ochutnávať počas celého večera. Prostredie kaviarne bude krásne farebné vďaka obrazom košickej umelkyne Gabriely Holcer. Rozhodne sa teda máte na čo tešiť a určite neodídete hladní!
unity halmicaffe
UNITY, dokumentárny film, 2015, USA, 99 minút, slovenské titulky

„Veda, literatúra, vývoj technológií, filozofia či náboženstvo – nič nedokázalo odvrátiť ľudstvo od vzájomného zabíjania, zabíjania zvierat a prírody. UNITY je filmom o tom, prečo to vyzerá tak, že ani po tisíckach rokov spolu nedokážeme vychádzať.“ (Nation Earth)
Kým prvá časť Earthlings bola zameraná na zneužívanie zvierat pre zábavu, módu, medicínu, či jedlo, Unity nám v piatich kapitolách nazvaných Vesmír, Myseľ, Telo, Srdce a Duša ukazuje ako sa správame jeden k druhému, k zvieratám a k planéte ako celku. Unikátny film o súcite so všetkými živými tvormi, či prejavmi života unáša diváka za hranice hmotných rozdielov a vnímania protikladov. Režisér Shaun Monson spolu so stovkou svetoznámych hercov, spisovateľov, hudobníkov či športovcov rozpovedia príbeh lásky, tragédie a nádeje, všetko na pozadí tých najpresvedčivejších záberov 20. a 21. storočia.

Nie sme rovnakí, no sme si rovní.

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

https://unitythemovement.com/

Chcete sa aj vy pochváliť svojím kulinárskym umením?

Zapojiť sa môže každý – podmienkou je, že jedlo musí byť vegánske, čo znamená že nesmie obsahovať akékoľvek živočíšne prísady – mlieko, syry, vajcia, mäso, med či živočíšne emulgátory.
Ak máte záujem, napíšte nám na e-mail veganskavecerakosice@gmail.com

PROGRAM

16:00 začiatok podávania vegánskeho občerstvenia
16:30 prednáška o konzumnom spôsobe života a jeho dopade na život na Zemi
18:00 premietanie filmu Unity
19:40 – 20:20 unpluged koncert skupiny Papyllon
infostánky hnutí a dobrovoľníckych zoskupení zameraných na ochranu prírody, zvierat, komunitnú činnosť či pomoc ľuďom v núdzi vám budú k dispozícii počas trvania celej akcie
22:00 koniec

Vstup na premietanie a prednášku rovnako ako pohostenie je za dobrovoľný príspevok.

link na FB udalosť: https://www.facebook.com/events/542666999235096/