Pridajte sa k celosvetovej udalosti, vyvrcholeniu zatiaľ najväčšej kampane za práva a oslobodenie zvierat Respect Life organizovanej hnutím 269.

26. september 2015 od 15:00 – Bratislava, FUGA, Námestie SNP 24

10387214_802316533156754_1717592589981412832_n

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

Kampaň Respect Life stojí za všetkými neľudskými druhmi, zvieratami zotročenými a vykorisťovanými ľuďmi. Zahŕňa každý priemysel a oblasť, v ktorých sú zvieratá využívané na zisk. Sme proti speciesizmu – druhovej nadradenosti a diskriminácii.

“Zvieratá sú na svete z vlastných dôvodov, nie aby slúžili ľuďom – tak ako sa čierni nerodia pre bielych a ženy pre mužov,” Alice Walker. Každá iniciatíva, ktorá má takéto ciele a presvedčenie a chce ho spolu s nami prezentovat virtuálne či fyzickou akciou 26.9., je vítaná.

Tako ako sme sa zjednotili za 269 Slovakia s ostatnými národnými hnutiami z 25-ich krajín, chceme sa zjednotiť aj v rámci Slovenska spoločne za práva a oslobodenie zvierat.

Bolesť je bolesť, strach je strach, utrpenie je utrpenie. Postavme sa spolu za cítiace bytosti, bok po boku, zjednoťme sa v jeden hlas. Respect Life 26. septembra!

KTO JE 269?
2. Októbra 2012 pri príležitosti Svetového Dňa Poľnohospodárskych Zvierat na Rabínskom námestí v Tel Avive v Izraeli aktivisti za práva zvierat predviedli symbolický akt solidarity a empatie voči zvieratám zneužívaným a vykorisťovaním pod nadvládou ľudí – nechali sa označkovať horúcim železom s číslom 269, ktoré na sebe nosilo anonymné teľa z veľkochovu. Tak ako milióny pred ním, aj ono bolo len očíslovaným produktom v živočíšnej výrobe. Býka sa neskôr podarilo zachrániť, čo ešte viac podčiarklo ideu hnutia 269 for Life.

Z Izraela sa táto myšlienka druhovej rovnosti, empatie a súcitu rozšírila po celom svete – do Holandska, Francúzska, Českej republiky, ale aj Juhoafrickej republiky a do mnohých iných krajín, dnes už aj na Slovensko. Hnutia sa zameriavajú na kampane za práva zvierat, protesty, verejné značkovanie ľudí – či už železom alebo tetovaním – akcie na odhalenie reality živočíšnych veľkochovov v kontexte svojich krajín i synchronizované virtuálne kampane s cieľom zmeniť všeobecné povedomie spoločnosti o zvieratách a dosahu človeka na ne.

„Všetci sme 269“ a „Osloboďme 269“ sú hlavné myšlienky hnutia za absolútne oslobodenie zvierat. Každý môže byť degradovaný na číslo a produkt, všetci sme cítiace bytosti, bez ohľadu na živočíšny druh. 269 považuje vegánstvo za jediný etický a ekologicky udržateľný životný štýl.

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/322101864655055/

zdroj: 269SK