Do Varšavy sa oplatí zájsť nielen za architektúrou, nočným životom a múzeami, ale aj za uspokojením svojich chuťových buniek. Podľa HappyCow.net je Varšava mesto s najväčším počtom vegánskych reštaurácií. Svoje chúťky si môžete uspokojiť ať v 21 reštauráciách. V posledných rokoch sa s nimi roztrhlo vrece, takže trend bude pokračovať aj ďalej. Report od HappyCow je z mája 2015, takže dnes ich tam bude možno ešte viac.

zdroj: www.krowarzywa.pl
zdroj: www.krowarzywa.pl

Či máte chuť na jedlo z Marrakesh, alebo na Vegan burger (ktorý vyhral súťaž najlepšieho Varšavského burgera), nájdete si to tam.

Páči sa nám hlavne to, že to nie sú reštaurácie zašité niekde na bočných uliciach, ale nájdete ich aj priamo na hlavných námestiach a sú navštevované a zaneprázdnené nie preto, že sú vegánske, ale preto, že ponúkajú skvelé jedlo a atmosféru. Toto je ten správny prístup k rozširovaniu myšlienky vegánstva a nahradzovania živočíšnych jedál rastlinnými. Nie každý k tomu príde cez práva zvierat, no ak väčšina ľudí zistí, že rastlinné jedlá sú zdravšie a chutnejšie, tak nebudú mať dôvod chodiť do iných reštaurácií.

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

Tak čo poviete, myslíme, že to stojí za taký víkendový výlet do Varšavy, na ochutnávku :).

Celý zoznam vegánskych reštaurácií vo Varšave, s hodnoteniami, nájdete na Happycow.net.

zdroj: www.vegemiasto.pl
zdroj: www.vegemiasto.pl
Zdroj úvodného obrázku: www.vegemiasto.pl