1. Tradičné testovanie na zvieratách je nákladné, časovo náročné, využíva množstvo zvierat a z vedeckého hľadiska výsledok nemusí nutne zodpovedať  ľuďom. (Dr. Christopher P. Austin)

2. Myši sú myši a ľudia sú ľudia. Ak pozeráme na myš ako model všetkých aspektov ľudských chorôb a ako model liečby týchto chorôb, iba strácame čas. (Dr. Cliff Barry)

3. Presunuli sme sa od štúdia ľudských chorôb na ľuďoch. Nefunguje to a je načase, aby sme prestali tancovať okolo problému…Potrebujeme znova upriamiť svoju pozornosť na problém a adaptovať nové metódy použiteľné pre ľudí, aby sme pochopili choroby ľudí. (Elias Zerhouni)

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

foto02

4. Výskumníci sú tak odhodlaní vyliečiť myš, až zabudli, že pôvodne chceli liečiť ľudí. (Dr. Ronal W. Davis)

5. Prevencia je oneskorená vďaka chybnému poňatiu charakteru ľudskej choroby na základe zavádzajúcich experimentálnych modelov ochorenia u opíc. (Dr. Albert Sabin)

6. História výskumu rakoviny je históriou liečby rakoviny u myší. Roky sme liečili rakovinu myší a pre ľudí to jednoducho nefunguje. (Dr. Richards Klausner)

7. V súčasnosti 9 z 10 experimentálnych liekov zlyháva v klinických štúdiách, pretože nevieme presne predpovedať ako sa budú správať u ľudí na základe laboratórnych testov na zvieratách. (Michael O. Leavitt)

8. Pacienti boli príliš trpezliví s bežným výskumom. Množstvo z našich najlepších výskumníkov pracuje na laboratórnych zvieratách, nie na ľuďoch. To však nevyústilo v liečbu, dokonca väčšine pacientov vôbec nepomohlo. (Dr. Ralph Steinman)

 

Zdroj: PETA