Šikovný tím ľudí za Vegánskymi Hodmi zorganizoval na deň vegánstva, 1.11.2014 premiéru filmu Cowspiracy: The Sustainability Secret v tomto konci Európy. Nech sa páči, krátka fotoreportáž z podujatia, viac info o filme a prečo to je ďalší “vegan maker” pre masy…

Cowspiracy: The Sustainability Secret je projekt Kipa Andersena, ktorý sa pustil do skúmania, ako najlepšie zvrátiť globálne otepľovanie a zastaviť zmenu klímy, ktorá ohrozuje život na tejto planéte. To, k čomu sa dopracoval je šokujúce – z hľadiska toho, čo to je, ale hlavne, ako je to celosvetovo umlčované všetkými organizáciami – či už takými, ktoré tento problém spôsobujú alebo tými, ktorí by proti tomuto problému mali bojovať.

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

Jedná sa o kvalitne natočený dokumentárny film, ktorý ťa zoberie z bežného stanoviska environmentalistu, cez množstvo nevyvrátiteľných faktov a výskumov, priamo k hlavnému zdroju dnešných problémov s klímou a globálnym otepľovaním – industriálnemu chovu zvierat a veľkochovom…

Film sa dá porovnať s inými skvelými filmami na tému dôvodov globálneho otepľovania a iných nepriaznivých klimatických zmien, ako Earthlings, no Cowspiracy neobsahuje scény (až na jednu) týrania a zneužívania zvierat, krv a veci, ktoré (hoci sú realitou a ignorovať ich neznamená že sa nedejú) odradili niektorých ľudí od pozerania Earthlings.

 Je to film, ktorý po uzretí určite otvorí oči aj tým najzarytejším oporcom vegánstva.

Zatiaľ len tento trailer, no pracujeme na ďalšom premietaní čoskoro…
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nV04zyfLyN4]

A už spomínaná fotoreportáž z celého podujatia, ktoré navštívilo vyše 300 ľudí a ktoré sa nieslo v príjemnej priateľskej nálade, s dobrou hudbou a skvelým žrádlom v podobe burrito, bruschetta a muffinov, všetkých bez akéhokoľvek utrpenia v zozname ingrediencií :).