Pomôž zlepšiť život zvieratám na Slovensku! Podpor návrh Zákona o ochrane zvierat svojou prítomnosťou na jednom z pochodov po celom Slovensku, alebo ak nemôžeš osobne, tak šírením našich udalostí k pochodu na Facebooku, alebo pridaním sa k hromadnej správe na Facebooku… Jedinečná šanca ukázať zákonodarcom, že nám na zvieratách záleží a je čas to odzrkadliť aj v našej legislatíve, pretože súčasná je plná dier a dáva veľa priestoru napríklad zneužívaniu a týraniu zvierat. Tento zákon zmení veľa vecí k lepšiemu a položí základy, na ktorých sa môže zlepšovať život zvierat v budúcnosti.

O čo ide?

ZOOZ Pes_a_macka_A4K.indd“Pre ľudí v núdzi je tu signál SOS, pre zvieratá by mohol byť ZOOZ”.
Skupina ľudí, ktorým nie sú ľahostajné základné práva zvierat pripravila návrh Zákona o ochrane zvierat (ZOOZ) a sním aj druhý pochod,ktorý má upozorniť na jeho potrebu a dôležitosť schválenia parlamentom.
V prípade schválenia tohoto návrhu by sa jednalo o prvý zákon svojho druhu na Slovensku so zásadnou a kľúčovou úpravou, vďaka ktorej každé zviera prestane byť „vecou“ a pred zákonom sa na neho začne hľadieť ako na živú bytosť. Ďalej je zameraný na zlepšenie životných podmienok hospodárskych zvierat, zvierat v cirkusoch, sprísnenie trestov za týranie a adresuje ďalšie nedostatky súčasnej legislatívy ohľadom týrania zvierat, množiteľní a viac.
Detailnejšie info nájdeš na www.zooz.sk a v hlavných tézach Zákona o ochrane zvierat.

Ak Ti nie sú ľahostajné veci ako týranie zvierat, zlé zaobchádzanie s nimi, ich nedôstojné podmienky pre život, zabitie a mnohé iné…, podpor túto iniciatívu.

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

Ako môžeš pomôcť?

Zúčastni sa jedného z pochodov na podporu nového návrhu Zákona o ochrane zvierat a ukáž všetkým, že nás, ktorým záleží na zvieratách, je veľa. Pochody sa uskutočnia 17. októbra 2014 o 16:00 v nasledujúcich mestách:

Bratislava – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/628936597222887

Hlavné centrum pochodu, s najväčším počtom ľudí a dopadom, kde Vás čaká aj hudobný program na pódiu – speváčka Layla, skupina 4D (DNA, Čistychov, Mišo Biely a G-Bod), Suvereno a ďalší. Viac info v hore uvedenej Facebook udalosti.

Košice – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/659912814127225

Ako druhé najväčšie mesto Slovenska, aj tu budeme mať pódium a program vo forme príhovorov organizátorov a vystúpenia skupín AfterCrow a The Letters. Viac info v hore uvedenej Facebook udalosti.

Prešov – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/730725003643709

Banská Bystrica – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/295472603991273

Trnava – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/560783554055470

Nitra – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/1471188576502905

Štúrovo – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/702323476509181

Šaľa – pridaj sa do Facebook udalosti: https://www.facebook.com/events/1484471885164904

Ak sa nemôžeš zúčastniť osobne, môžeš nás podporiť aj na diaľku:

Zdieľaj všetky hore uvedené Facebook udalosti, alebo aspoň tú najbližšiu tvojmu mestu.

Pridaj sa k hromadnej Facebook správe cez Thunderclap. V skratke – krátka správa, že podporuješ tento návrh zákona, sa automaticky zobrazí ako status na Facebooku 17.10.2014 o 16:00 všetkým, ktorí sa pridajú / zaregistrujú. Toto je skvelá forma, ako šíriť dobrú správu ak sa nemôžeš zúčastniť pochodu osobne. Zakladá si na sile sociálnych sietí a koncepte reťazovej reakcie – napr. 1000 ľudí zobrazí túto správu v ten istý čas, ich priatelia to budú zdieľať, dajú like (“páči sa mi to”), čo násobí dopad celej správy. Stačí kliknúť na “support with Facebook” červené tlačítko 🙂

Lajkuj Facebook stránku Zákon o ochrane zvierat.

Ak pracuješ pre médiá alebo máš webstránku, tak o tejto iniciatíve niečo napíš / zverejni :).

Stiahni si tento plagát, vytlač ho a šír po svojom okolí.

Čo myslíme pod pochodom?

Jedná sa o mierumilovný pochod. Teda zídeme sa všetci v jednotlivých mestách, ľudia si prinesú slogany a transparenty, organizátori prinesú hlavný banner. Pustíme sa dopredu naplánovanou trasou cez mesto, tak, aby sme stretli čo najviac ľudí, ktorým o tomto zákone dáme vedieť. Pochod ukončíme buď to koncertom a príhovormi (BA, KE), alebo menšou akciou / zhromaždením. Celá udalosť je mierumilovná, propagujeme neagresivitu voči zvieratám, takže sa takto budeme správať aj my :).

Príď aj ty vyjadriť svoj názor a ukázať, že ti život zvierat nie je ľahostajný!