Tentokrát sme plánovali spraviť Nedeľný Veget PO v parku, vo forme pikniku, ale čas nám to nedoprial. No šikovné organizátorky si zabezpečili aj plán B a presunulo sa to do Čajovne Božský Oráč. Toto kolo, keďže sa malo konať v parku, bolo zorganizované relaxovanejšie – skrátka príď a pokecaj si, zabav sa, nauč sa niečo a pochutnaj si. Pekný relax na nedeľu v spoločnosti dobrých ľudí a v príjemnom prostredí. 

Už od 17:00 sa začali schádzať ľudia z Prešova, Košíc a okolia, so svojími kulinárskymi špecialitami. A samozrejme nechýbali Prešovskí Havkáči s informáciami ohľadom psíkov a mačičiek, ktoré hľadajú domov. 

watermarked-DSC07277Nazbierali sa nám 3 stoly plné rastlinných dobrôt, od pomazánok, cez semenné chleby a polievky az k muffinom a koláčikom. A k tomu skvelé čaje z celého sveta od tímu čajovne Božský Oráč. Ochutnávku niektorých svojich produktov priniesol aj obchod so zdravou výživou Ako Repa, pre ktorých sa akosi zrodil nápad na zaujímavú reklamu – prečo si nezabehať bosí po Hlavnej v Prešove, od Nedeľného Vegetu až po obchod Ako Repa a späť. Dobrovoľníkov bolo dosť, behom 5 minút od zrodenia nápadu sme už bežali po ceste na počudovanie okoloidúcich, s tabuľou a nápisom “Bosí sme ako repa!”. Možno množstvo silného čínskeho čaju, ktorý sme popíjali, s tým malo niečo dočinenia :). Alebo skvelé rastlinné jedlá plné energie a vitamínov.

Objavil/a si už orechové másla?
Sú skvelou a zdravou pochúťkou, dobrým zdrojom proteínov a zdravých tukov. Skvelé len tak, na lyžičku, alebo do smoothie či aj varenia. Najlepšie nakúpiť vo veľkom, výjde ťa to lacnejšie.

watermarked-DSC07338

Zišlo sa nás okolo 30, rodinky s deťmi, študenti, mladší, starší, pekní a krajší :), každý doniesol niečo fajnové pod zub. No watermarked-DSC07316osobitnú zmienku si zaslúži Milica z Košíc, ktorá priniesla asi najviac rôznych jedál – gazpačo, semienkové krekre, šalát, zeleninové fašírky, a to všetko krásne prezentované v drevených miskách, tanierikoch a pekne zaranžované :). 

Večer sa skončil už za tmy, dojedli sme takmer všetko, dopili posledné čajíky, porozoberali ďalšie kroky a nápady a rozišli sa s úsmevom a dobrým pocitom. A veľmi plným žalúdkom :).

Ak by si sa nabudúce rád pridal, tak sleduj túto webstránku alebo sa pridaj na Facebooku k stránke VeganSlovakia, kde zdieľame všetky potrebné informácie. Ak nám to počasie dopraje, radi by sme ešte zrealizovali spomínaný piknik.